Yürüyüş yapmanın sağlığınız açısından faydaları nelerdir? Tam da bu konuda söyleyeceklerimiz var.
Aerobic gibi, jogging gibi yorucu ve nefes açıcı egzersizler asla işe yaramaz değil! Tam tersine bu tür egzersizler kalp, akciğerler ve dolaşım sistemi için çok faydalı ancak dikkat etmeniz gereken şey şu: Bu egzersizler size kilo verdirmiyor, o yüzden bu tür egzersizleri “zayıfladıktan sonra” yapmanız gerekiyor.
Peki, madem hedef yağ yakmak, ne yapmamız gerekiyor? Aslında en kolayı bu: Yürüyeceksiniz… Hatta uzun ve yavaş yürüyüşlere çıkacaksınız. Çünkü bu uzun ve acele etmeden gerçekleştirdiğiniz yürüyüşlerle hem yağ yakacaksınız hem yağ yakma sistemini “kullanılır hale” getireceksiniz hem de yavaş yavaş oluşan kaslarla vücudunuzu yağ yakmaya programlamış olacaksınız…
Dönelim konunun en başına: Zayıflamak için bunca çaba gösterirken yağ yakmanız gerekiyor. Peki, yağ tabakasının hemen altında ne var? Bildiniz: Kaslarınız var. Dolayısıyla yağı yakarken kas yapmak son derece önemli çünkü yaptığınız o kaslar da yağları eritiyor! Bu yüzden zayıflamak isteyenlere düzenli yürüyüşün yanında önerilen şey genellikle ağırlık kaldırmak oluyor. Böylece ağırlık kaldırarak yaptığınız kaslar vücuttaki fazla yağları yakıyor. Bunun açıklaması da şu: Bilinçsizce yapılan diyetler yağları yakmadığı gibi kasları zayıflatıp sizi iyice hareketsizliğe mahkûm ediyor. Yaptığınız kaslar ise oluşum aşamasından başlayarak kendine yer açmak için yağ tabakasını eritmeye başlıyor. Bu iş için 2 ila 4 kilo arasındaki ağırlıklarla, her gün ya da gün aşırı en fazla 20 dakika çalışmak da yeterli! Dolayısıyla şöyle bir formül sunabiliriz: Düzenli olarak yağ yakmak için, haftanın bir günü yürüyüş yapıp, ertesi günü ağırlık çalışarak 6 günü tamamlayın. Pazar günü de dinlenin… Yürüyüş için bir anda günde 3-4 kilometre yürümeye başlarsanız hem bünyeniz isyan eder hem de motivasyonunuzu kaybedersiniz. Onun için en iyisi günde 10 dakikalık yürüyüşlerle başlayıp yavaş yavaş 40 dakikaya kadar çıkmak…